Abonnementsartikel

Efter at have været totalt udryddet i 199 år er ulven genindvandret til Danmark. Nu inviterer Naturstyrelsen til fire informationsmøder om ulv, og møderne finder sted i nogle af de områder, hvor der allerede er observeret ulve.

Allerede i morgen aften, mandag den 20. april, kan man blive lidt klogere på ulven ved at møde op i Silkeborg Medborgerhus fra klokken 19.00 til 21.00. Ved mødet vil der være repræsentanter fra Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe, danske eksperter i ulv og Naturstyrelsen til stede til at besvare spørgsmål og holde oplæg om ulv, forvaltningsplan for ulv og ordninger for tilskud og ulvesikring af hegn og kompensation for tabte husdyr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

-Formålet med informationsmøderne er, at vi får skabt et forum, hvor vi kan få vendt hele spørgsmålet om ulve i Danmark. Vi sørger for, at der kommer en god portion fakta om ulv og forvaltningen af den på bordet, og så er borgere, foreninger, organisationer og myndigheder velkommen til at stille spørgsmål, få luftet eventuelle bekymringer og åbent diskutere, hvad der er op og ned i ulvedebatten, siger kontorchef Trine Fugmann fra Naturstyrelsen.

Først til mølle

Dagen efter mødet i Silkeborg går turen til Rødding, hvor der er møde på Jels Voldsted fra klokken 19.00-21.00. Ugen efter, onsdag 29. april og torsdag 30. april, tager ulveholdet til Brovst og Holstebro.

- Repræsentanter fra Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe vil være med til møderne, og der vil også være oplæg fra eksperter i ulv. Og så vil Naturstyrelsens vildtkonsulenter desuden rådgive om, hvordan man bedst muligt beskytter sine husdyr, siger kontorchef Trine Fugmann.

Da møderne foregår i medborgerhuse og kursuscentre, er der et begrænset antal pladser, og derfor kan det være en god idé at komme i god tid. Dørene åbner 30 minutter før mødestart, og det er gratis at deltage i møderne. Læs mere om informationsmøderne på Naturstyrelsens ulveside.

Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe består af Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Danmarks Jægerforbund, Dyrenes Beskyttelse, Dansk Skovforening, Dansk Ornitologisk Forening og Naturstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Datoer og adresser for informationsmøderne:

Midtjylland: Mandag 20. april: Silkeborg Medborgerhus, Bindslevs Plads 5, 8600 Silkeborg.

Sønderjylland: Tirsdag 21. april: Jels Voldsted, Koldingvej 2, Jels, 6630 Rødding.

Nordjylland: Onsdag 29. april: Tranum Strand, Himmerlandsfondens Kursus Feriecenter, Strandvejen 83, 9460 Brovst.

Vestjylland: Torsdag 30. april: Mejdalhallen, Slåenvej 65, Mejdal, 7500 Holstebro.