Abonnementsartikel

De udenlandske turister har droppet at overnatte i Danmark i en sådan grad, at næsten alle andre lande i Europa har klaret sig bedre i årene 2004-2014. Det oplyser Kommunernes Landsforening.

I den omtalte periode har Danmark blot oplevet en fremgang i antallet af udlændinges overnatninger på fire procent, mens lande som Tyrkiet og Tyskland har oplevet store stigninger på henholdsvis 51 procent og 40 procent. Danmark overgås også af nordiske lande som Finland, Sverige og Norge med stigninger på henholdsvis 23, 21 og 9 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kortere ferier

Især årene 2004-2009 var hårde ved Danmark, for her faldt antallet af udenlandske overnatninger hvert år. Siden er tallet steget, men med 23,3 millioner overnatninger sidste år er vi stadig ikke på niveau med 2003. Generelt er den positive udvikling i Danmark gået langsommere end i andre lande, og årsagen skal primært findes i, at de tyske børnefamilier holder ikke færre, men kortere ferier i Danmark. At det lige præcis er tyskerne, der er forsvundet, er særligt slemt for Danmark.

- Vores afhængighed af tyske gæster har været meget stor. Når de så har været på kortere ferier eller er taget andre steder hen, så har det haft store konsekvenser for Danmark, siger Lars Erik Jønsson, viceadministrerende direktør i VisitDenmark.

I VisitDenmark er man meget opmærksom på ikke at hvile på laurbærrene, selv om der har været fremgang i de danske overnatningstal de allerseneste år. Lars Erik Jønsson peger på, at især markedsføringen skal styrkes, og at det bedst sker ved, at turistaktørerne samler sig i færre enheder.

- Det er vigtigt, at der tværkommunalt er nogle destinationsselskaber, som lægger strategien for, hvordan man vil arbejde med turismen lokalt. Både i forhold til service og information over for gæsterne og hvilke oplevelser man vil satse på at udvikle, og for at man kan samle midler ind til markedsføring i udlandet, siger Lars Erik Jønsson.