Abonnementsartikel

Når flere end 2.500 dyr fra hele landet i begyndelsen af juli samles på Landsskuepladsen i Herning for at finde blandt andet Danmarks Smukkeste Malkeko, er rollen som landets mindste hereford-ko på forhånd uddelt.

Der er nemlig kun ét registreret dyr af racen mini-hereford - koen Karla fra Bærs ved Skive. Hun er til gengæld godt på vej til at blive stammoder til flere mini-hereford, og ejeren Karina Hansen udstiller Karla sammen med tre kalve, der alle er renracede afkom efter den lille hereford. Tyrekalvene Laurits og Ludvig kom til verden i januar med to simmentalere som rugemødre, mens Karla selv kælvede op til påske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her fik hun kviekalven Laura i stalden hos inseminør Jens Høeg, Lånum, der hjælper med projektet.

- Jens var taget på ferie, så jeg sad selv her i stalden for at følge kælvningen. Det gik helt af sig selv, men var kæmpestort. Ikke mindst da det viste sig at være en kviekalv, siger Karina Hansen.

Der er allerede rift om tre små kalve, og Karina Hansen er spændt på, hvordan interessen for mini-hereford vil udvikle sig. Hun glæder sig derfor til at udstille Karla og hendes afkom på Landsskuet.

Læs mere om sæsonens dyrskuer i den nye udgave af Fritidsmarkedet, der udkommer den 29. april. Avisen kan allerede nu læses på nettet.