Abonnementsartikel

En weekend med masser af oplevelser, lover arrangørerne af Det Fynske Dyrskue, som afholdes i Odense i weekenden 12., 13. og 14. juni 2015.

I den weekend rykker arrangørerne traditionen tro igen landbruget ind til byen og omdanner den fynske dyrskueplads midt i Odense til en oplevelsesplads med dyr i alle størrelser, underholdning for alle aldre og friske fødevarer for enhver smag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Fødevaremarked vil der være alt fra kød, friskplukkede krydderurter og sprøde grøntsager til honning, øl og meget mere - alt sammen i en stemning af markedsplads og torvedag.

På torvepladsen vil dyrskue-gæsterne kunne møde producenterne bag de mange råvarer og fødevarer, få en smagsprøve og selvfølgelig gøre en god handel, så nogle af de mange velsmagende fødevarer havner hjemme i eget køkken.

Dyrskuets Fødevaremarked ligger som velkomstportal ved skuets mest benyttede indgang, indgang øst.

Ikke kun for voksne

På Det Fynske Dyrskue er det ikke kun de voksne, der kan udstille sine dyr. Også børn kan også være med. Arrangørerne oplyser, at alle skolebørn inviteres, og hvert år deltager cirka 7.000 skolebørn fra Fyn og Trekantsområdet på Det Fynske Dyrskue. Det er et tilbud, Det Fynske Dyrskue giver gratis til skolerne.

Børnenes hus

I de mindre klasser, 3.-6. klasse, tilbydes et arrangement, hvor eleverne guides rundt af en landmand. Klassen starter i "Børnenes hus", hvor en landmand fortæller om dyrene og aktiviteterne på dyrskuet, inden han tager børnene med rundt på pladsen, hvor de kan se, lugte og røre dyrene. Efter dyrskuet vil klassen blive inviteret på gårdbesøg, så de kan se, hvordan dyrene bor, og hvordan landmanden arbejder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredag, lørdag og søndag kan de 5-8 årige blive uddannet til "Minifarmer". Fem discipliner ud af 15 skal gennemføres, hvorefter børnene kan få et diplom som bevis på gennemførelsen af uddannelse samt en kasket med teksten "Minifarmer".