Abonnementsartikel

Det er blevet forår, og snart valfarter både kreaturer og maskiner til dyrskuer over hele landet. Her teamer de grønne minilæssere og gule teleskoplæssere op og tager afsted for at sammen udstille på en række dyrskuer.

- Det er en fantastisk mulighed for at møde nye og eksisterende kunder, hvor vi får snakket om både minilæssere og teleskoplæssere og vise nye produkter frem, fortæller Jørgen Jensen, indehaver af Sorring Maskinhandel A/S, som udgør Avant og Dieci Danmark sammen med Hørve Maskinhandel A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som noget nyt kan man få trepunktsophæng samt PTO til Avants minilæssere, hvilket gør maskinen mere effektiv og brugbar til flere arbejdsopgaver.

Opsamling af hestepærer

Til hestefolket er blandt andet den finske hestepæreopsamler en nyhed - et simpelt og billigt redskab, som kan sættes på enhver skovl fra Avant. Opsamleren virker godt på forskellige overflader, samt gør det simpelt og økonomisk at fjerne hestepærer. Dertil er der også en ny ridebaneplaner på trapperne fra finske Avant Tecno.

Til kvægbruget har Avant sine to danskproducerede strøkasser med skive- og båndudkast. Strøkasserne har en volume på op til henholdsvis 1.650 og 1.850 liter og kan strø flere forskellige former for materiale.

Sædvanen tro medbringer Avant Danmark også et større udvalg af sine danskproducerede redskaber til landbruget herunder foderindskubber, underhegnsklipper, wraptang, ballespyd og ridebaneplaner.

Blandt de italienske Dieci teleskoplæssere finder man flere forskellige muligheder. Den knækstyrede Agri Pivot er nem at komme omkring med på bedriften og let at bruge i praksis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agri Pivot kombinerer de bedste egenskaber fra teleskoplæsseren og gummihjulslæsseren tilsat italiensk design. Agri Pivot findes i fire forskellige modeller, hvor topmodellen T70 har en løftehøjde på 5,25 meter og løftekapacitet på 4.600 kg.

Til de mindre bedrifter, hestebrug eller fjerkræsproducenter er Mini Agri 25.6 et godt bud, da den klarer håndtering af ensilage effektivt og er velegnet til udmugning ved rensning af eksempelvis hønsefarme. Med en mandskabskurv kan man komme op i seks meters højde med maskinen.

Teleskoplæsser i stedet for traktor

Hvis traktoren kun bruges til mindre opgaver, kan en af de to Dieci Agri Tech være en passende teleskoplæsser, idet modellerne kan fås med trepunktsophæng og PTO. Dermed kan teleskoplæsseren træde i stedet for traktoren, når der eksempelvis skal vendes hø eller presses baller. Desuden kan Agri Tech 32.9 VS løfte 3.200 kg op i ni meters højde.

Uanset om man er kvægavler, hesteejer, mælkeproducent, fjerkræsproducent, svineavler eller andet vil der være mulighed for at finde en maskine eller et redskab, som kan gøre hverdagen lettere.

Den gul-grønne karavane besøger henover sommeren blandt andre landbrugsmessen Gl. Estrup, det sønderjyske dyrskue, Roskilde dyrskue, Hjørring dyrskue, Landsskuet og slutter turen af ved Ribe dyrskue.