Abonnementsartikel

"Den lille sandhed" er en ny lille bog, der viser, hvordan ukrudt mellem fliser kan bekæmpes på tre niveauer af arbejdsindsats: En lille, en mellem og en lidt større arbejdsindsats. Og alle tre metoder giver et godt resultat i mindst én sæson.

Bogen er udgivet af firmaet Dansand og er en ABC i fliseukrudts-bekæmpelse for gør-det-selv-folket. Bogen udleveres gratis i byggemarkeder over hele landet og på Dansands hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den hurtige

Den hurtige løsning tager kun et par timer og går i korte træk ud på, at man først skal bekæmpe den eksisterende ukrudt med egnede midler.

Dernæst skal man kradse de gamle fuger op med en fugerenser og til slut fylde de rensede fuger op med eksempelvis Danfast fugemateriale fra Dansand. Terrassen er herefter flot allerede fra dag ét, lover bogen, og den forbliver ukrudtsfri hele sæsonen.

Den grundige

Den grundige løsning holder noget længere, men her skal man også lægge lidt flere kræfter i. Forskellen til den hurtige metode er, at man skal være noget mere grundig ved fjernelsen af de gamle fuger. Der skal således arbejdes helt ned i fire centimeters dybde, og ved hjælp af en højtryksrenser kan alle eventuelle rester af ukrudt blive fjernet.

De optimale

Den optimale løsning holder naturligvis i den længste tid, men kræver også et større og grundigere stykke arbejde. Blandt andet skal alle stenene være renset og lagt om, inden man fylder fugerne op med det nye fugemateriale.

Der kan til alle tre metoder anvendes fire forskellige fugematerialer fra Dansand: Danfugesand, Danfugestenmel, Danfast Beige og Danfast Antracit.