Abonnementsartikel

I jagten på energibesparelser er et af de nyeste tiltag en kombination mellem en traditional opvarmningsform og en såkaldt hybridvarmepumpe.

Denne hybridløsning åbner mulighed for, at man kan være mere energivenlig uden nødvendigvis at skille sig af med den nuværende opvarmningskilde. Som den ene halvdel af løsningen installeres en hybridvarmepumpe, der kan dække op til 70 procent af det årlige effektbehov i et typisk dansk parcelhus. Resten dækkes af en traditionel opvarmningsform såsom bio, gas eller olie.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Både kedel og pumpe arbejder

Ifølge Dansk Varme Service skyldes den forøgede effektivitet evnen til at give varme ved forskellige udendørstemperaturer. Ved moderate udendørstemperaturer er varmepumpen det mest effektive af de to elementer, men når temperaturen falder, er det bio-, gas- eller oliekedlen, der er mest effektiv.

I overgangsperioden til de lave temperaturer vil både kedlen og varmepumpen bidrage. Med andre ord er der tale om et fordelagtigt samarbejde, hvor de to varmekilder supplerer hinanden.

Hybridvarmepumpen finder selv ud af, hvilken opvarmningsform, som er mest effektiv og styrer selv driften af den traditionelle kedel.

Fordele ved hybridløsningen

Hybridløsninger betragtes af flere store leverandører inden for boligopvarmning, heriblandt Dansk Varme Service, som en del af fremtidens bæredygtige muligheder på området for bolig- og brugsvandsopvarmning.

Udover at give store besparelser på varmeregningen fjerner hybridløsningen nogle af de begrænsninger, der er ved traditionelle varmepumper. Endelig er der tale om en mere miljøvenlig opvarmningsform.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hybridvarmepumpen kan integreres til en eksisterende kedelinstallation og kan forlænge levetiden på anlægget, da hybridvarmepumpen aflaster anlægget.

Dansk Varme Service A/S er landsdækkende installatør og servicepartner inden for boligopvarmning og autoriseret VVS-installatør.