Abonnementsartikel

Den første lørdag i maj er det international Arbejd-nøgen-i-haven-dag. Dagen er skabt af The Naturist Society (TNS), der er en amerikansk søsterorganisation til Danske Naturister, og idéen med dagen er, at man skal føle sig mere fri, acceptere sin krop og være tættere på naturen.

Før inden alt tøjet ryger af, er der dog grund til at tænke sig om. Bolius.dk fortæller, at man kan overskride lovgivningen ved at gå nøgen rundt i haven. Det omhandler straffelovens § 232 om blufærdighedskrænkels, for naboer og forbipasserende kan føle sig krænket over nøgenhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gælder især, hvis grunden ligger ud til et busstoppested eller en etageejendom, hvorimod man roligt kan smide tøjet, hvis haven er aflukket, og folk udefra skal gøre sig anstrengelser for at komme til at se ind i haven.

Seksuel karakter

Generelt kan man dog sige, at ens adfærd skal have en seksuel karakter for at støde andre skal din adfærd, som for eksempel samleje, berøring eller onani.

Bolius peger også på, at der er andre risici forbundet med at arbejde i haven. For eksempel er det ikke alt havearbejde, der egner sig til at udføre i nøgen tilstand.