Abonnementsartikel

Den nye HSA 25 fra Stihl er en håndholdt batteridrevet klipper og græstrimmer i ét. Der er bygget megen funktionalitet og ergonomi ind den nye busksaks.

- HSA 25 har udskiftelige skær, så den klarer flere forskellige opgaver optimalt. Det tværstillede græsskær er helt perfekt til klipning af græsset omkring buske, træer, krukker og stolper, mens den langsgående buskkniv er suveræn til beskæring og figurklipning af småbuske, nedklipning af stauder og andre opgaver, hvor en stor hækkeklipper er for klodset, fortæller Niclas Zetterberg, der er ansvarlig for Stihls produkter i Norden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkert greb

Den ergonomiske udformning af saksens greb og de store, orange betjeningsknapper gør det nemt at arbejde med maskinen, også med handsker på.

Gummibelægningen giver et sikkert greb, og balancen med batteriet i den ene ende og værktøjet i den anden betyder, at man kan arbejde længe med maskinen uden at blive træt.

- Vægten af HSA 25 arbejdsklar med batteri og buskkniv er kun 900 gram. Det er ikke ret meget, når man tager i betragtning, at saksen arbejder ubesværet i næsten halvanden time og ofte mere, alt efter, hvor krævende opgaven er. Har man brug for længere arbejdstid med saksen, er det oplagt at købe et ekstra batteri og sætte det i laderen, mens man arbejder på det første batteri, foreslår Niclas Zetterberg.

Specielt batteri

Spændingen er 10,8 volt og kapaciteten er på 2,0 amperetimer. Batteriet er udviklet og udformet specielt til håndklipperen for at give den optimale funktionalitet. Det betyder imidlertid også, at specialbatteriet ikke kan anvendes i Stihls øvrige program af større batteridrevne maskiner, der alle bruger samme type batteri.

HSA 25 leveres med græstrimmer, buskskniv, batteri og tilhørende lader. Det hele er samlet i en lille bæretaske med metaløjer, så tasken kan hænges op på væggen som en lille værktøjsreol.