Abonnementsartikel

Et testteam fra det danske site Bedst-i-test.dk har over 10 uger vurderet nogle af markedets førende udbydere af robotplæne-klippere, heriblandt Gardena, Husqvarna, Bosch, Honda, AL-KO og Stiga.

Købsrådet fra testteamet er plæneklipperen R160 fra Gardena, som er udpeget takket være dens kombination af udmærket ydeevne til en rimelig pris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den dyre ende, premium, er det bedste valg ifølge Bedst-i-test.dk Automower 330X fra Husqvarna, der har en enestående ydeevne, mens det bedste lavprisvalg er Gardena R50 Li, der klarede sig rigtig godt på trods af en relativt lav pris.

Ifølge Bedst-i-test består testholdet af de mest passende eksperter, ofte professionelle, som arbejder med testprodukterne over lang tid.

Forhindringer vurderes

Ud over hvor godt robotplæneklipperne klippede græsset, vurderede testteamet først og fremmest, hvordan maskinerne klarede forskellige vanskeligheder som for eksempel ujævnt og stejlt terræn, almindeligt forekommende forhindringer som træer, buske, rødder, gange, rabatter, sandkasser, gynger og trampoliner. Maskinerne blev også testet på vanskeligt underlag som for eksempel løs jord/sand, nylagt græs og bunker af nåle, blade og kogler.

Udfordrende klippearealer som smalle passager, flaskehalse, spidse hjørner, hjørneområder med mange forhindringer og sekundære arealer hørte også til testresultatet. Læs mere på Bedst-i-test.dk.