Abonnementsartikel

Ved at gå fra en traditionel plænetraktor til en ratstyret Zero-Turn plænetraktor kan man spare helt op til halvdelen af udgifterne til arbejdsløn. Sådan lyder det fra den danske importør af have/park-maskiner fra Cub Cadet, MTD Products i Randers, i forbindelse med lanceringen af Cub Cadets Z-Force SZ- 48.

Den nye Zero Turn-maskine har en Kawasakimotor på 726 kubikcentimeter, som yder 22 hestekræfter. Det giver ifølge importøren maskinen en høj topfart, og i kombination med et effektivt styresystem vil denne Zero-Turn plænetraktor arbejde dobbelt så hurtigt som en traditionel havetraktor og er dermed særdeles anvendelig til større områder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Banebrydende teknik

Den nye styringsteknik betegnes af importøren som banebrydende. Normalt har Zero Turn-maskiner styrestænger, men på Cub Cadet'en er de erstattet af et rat.

Dette betyder, at de to forreste hjul styres af et specielt trækarms-system, som samtidig styrer baghjulenes rotationsretning. Den præcise styring af baghjulenes rotationshastighed forhindrer hjulslip, og derved undgås vendeskader på græsplænen.

Rotere baglæns

Når de styrende forhjul er drejet maksimalt, vil det indvendige baghjul rotere baglæns, og derved vende plæneklipperen på stedet (Zero-Turn). Ved at have tvangsstyrende forhjul vil man samtidigt kunne køre sikkert og effektivt på skråninger uden at skade underlaget.

Et højdejusterbart rat og et affjedret førersæde med høj ryg og armlæn giver komfort for føreren - også på lange arbejdsdage.

Omfattende rustbehandling

Udvalgte dele såsom det forstærkede klippeaggregat, bærerammer og forakslen er behandlet med eCoating rustbehandling, inden de bliver pulverlakeret. Materialet føres gennem et bad med en flydende væske fyldt med protoner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selve delene er negativt ladede, hvilket betyder, at et anti-korrosions lag påføres. Den største fordel ved denne procedure er, at den efterlader et helt tæt lag af den beskyttende belægning. Selv svært tilgængelige steder og vanskelige tilgængelige steder som svejsesømme, hjørner, hulrum og lignende vil blive behandlet.

Metoden giver ifølge MDT Denmark særlig lang tids holdbarhed og forhindrer for tidlig korrosion.