Abonnementsartikel

Nu er der ikke længere nogen undskyldning for at lade græsset gro. Med hele ni forskellige slagleklippere til traktoren i bredder fra 140 til 240 centimeter har maskinforretningen P. Lindberg i Vejen en klipper til stort set alle traktorstørrelser - lige fra lille grå Ferguson og opefter.

- Vi har tidligere kun haft slagleklippere til ATV'er og havetraktorer, men kunderne har efterspurgt større PTO-drevne slagleklippere, så det ønske kan vi nu opfylde, siger salgschef Hans Ole Nissen fra P. Lindberg. Han oplyser, at klipperne er fremstillet i Kina, men med modifikationer fra den danske maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afprøvet i Danmark

- Vi har afprøvet den kinesiske maskine på en bedrift her i Danmark for at se, om den kunne leve op til de krav, som danske landmænd stiller til maskineriet. De forbedringer, som vi mener maskinerne skal have, har den kinesiske fabrik efterkommet, fortæller salgschefen.

- Vi har blandt andet fået lavet en detalje, som gør, at snavs, sten med mere ikke kommer op til traktoren og smadrer ruder eller andre ting, uddyber han.

Nogle af modellerne er til fast montering, mens andre er sideforskydelige. Enkelte modeller kan også klappes op og bruges som hegnsklipper eller klippe nede i grøften.

- Dem, der kan klappes op i 90 grader og ned i 45 grader er både til pudsning af hegn og klipning af langt og vådt græs, for de har også en klap bagpå, som kan åbnes, og dermed kan maskinen komme af med græsset, forklarer Hans Ole Nissen.

Et udvalg af slagleklipperne vil blive vist på dyrskuer rundt om i landet, herunder Roskilde Dyrskue og Landsskuet i Herning.