Abonnementsartikel

Forberedelserne til det årlige dyrskue i Horsens er i fuld gang, og i år bliver der lagt ekstra vægt på at gøre dyrskuet til en familiebegivenhed med aktiviteter for alle - også folk fra byen.

Det Østjyske Dyrskue i Horsens finder sted den 12. og 13. juni og arrangeres af Foreningen Land & By Østjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er i fuld gang med at planlægge de to dyrskuedage, og vi vil i år have særlig fokus på familieaktiviteter, der rammer bredt og også har interesse for bybefolkningen, siger foreningens formand, Peter Søgård Mortensen.

Dyrskueformanden siger, at foreningen gerne vil gøre dyrskuet til en begivenhed, der har noget for enhver smag og kan trække en masse mennesker til fra både by og land.

- Det handler selvfølgelig om, at vi gerne vil vise, hvad landbruget står for, men vi ønsker samtidig at gøre dyrskuet til en festlig begivenhed, der har interesse for bybefolkningen.

Dyrene er fortsat omdrejningspunktet for arrangementet, og i dyrskueforeningen glæder man sig til at invitere byens befolkning ud på pladsen, hvor de kan komme på helt tæt hold af køer, heste, får og andre dyr.

Populært indslag

- Det kan jo være en kæmpe oplevelse for et barn at få lov at klappe en kalv. Vi har også grisevæddeløb på programmet igen, for det har de seneste år været et rigtigt populært indslag. Vi får i år lavet en tribune, så tilskuerne bedre kan følge med, fortæller Peter Søgård Mortensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han lover også masser af underholdning med blandt andet gymnastikopvisning, hundeopvisning samt en stor kagedyst, hvor der gælder om at frembringe de mest lækre og flotte kager.