Abonnementsartikel

Ved den nyligt afholdte entreprenørmesse E&H'15 var der andet at se på end store entreprenørmaskiner med tilhørende redskaber.

En selvkørende stubfræser fra FSI power-tech var blandt nyhederne, og her kunne medejer Henrik Lund Rasmussen fortælle lidt om nyskabelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Noget af det nye ved denne model er, at vi har valgt en Subaru-motor. Det er noget, vi er blevet opfordret til at prøve på vores benzin-modeller, og efter jeg har kørt med den, må jeg sige, at jeg er blevet glad for den. Den har meget kraft, og den holder kadencen rigtigt godt, forklarede han.

Det næste, der er nyt ved denne model, er den øgede sikkerhed. Der sidder nemlig en sikkerhedsbøjle ved betjeningen af maskinen, som får motoren til at slukke, når man slipper den og går væk, sagde Henrik Lund Rasmussen og tilføjede, at denne sikkerhedsordning også vil blive implementeret på de tilsvarende modeller med dieselmotor.

Hurtig at arbejde med

Som et andet element er der også kommet ny hydraulik i stubfræseren. Hydraulikken driver dog ikke fræsefunktionen, men i stedet er det til selve styringen af maskinen.

- Den er blevet meget hurtigere at arbejde med. Ikke bare under selve arbejdsprocessen, men også mellem opgaverne, lød forklaringen fra Henrik Lund Rasmussen. Netop for at hjælpe lidt i forhold til det logistiske er arbejdsvægten også holdt nede på 600 kg.

- Det er ikke ret meget i den her sammenhæng, tilføjede han.