Abonnementsartikel

Menneskekroppen er ikke designet til at klippe hæk. Det ved især de, der er velsignet med lange og høje hække. Ondt i ryggen og en veltrimmet hæk er ofte tro følgesvende efter mange timer med hækkeklipperen.

Men der er hjælpemidler på markedet, og et af dem hedder FlexLift, som handelsfirmaet Flex Trading forhandler. Det er et ophæng, man spænder på ryggen som en rygsæk, og i ophænget monteres hækkeklipperen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herved flyttes maskinens tyngdepunkt fra arme og skuldre til centrum af menneskekroppen, og på den måde mindskes risikoen for rygskader. Det har givet FlexLift en anbefaling fra Arbejdstilsynet.

Føling med maskinen

- Ophænget opvejer cirka 80 procent af maskinens vægt. Aldrig 100 procent, for så har man ikke ordentlig føling med maskinen, siger Kresten Andreasen, der er salgschef i Flex Trading.

Trækket på FlexLift er dimensioneret til fem kilo, men kan reduceres til tre kilo. Den har også justerbare komfortseler - markedets bredeste, ifølge Kresten Andreasen.

- FlexLift er primært til en hækkeklipper, men den vil også kunne fungere til andre redskaber. Eksempelvis en løvsuger, mener Kresten Andreasen og tilføjer:

- Flexlift passer til alle hækkeklippere på markedet, og wiren, der bærer klipperen, følger med ud og ind. Derved kan man arbejde i alle vinkler og højder.