Abonnementsartikel

Vinduer og døre vælges nu på en måde, hvor husejerne i højere grad fokuserer på design og bygningens samlede udtryk. Det betyder meget at skabe det helt rigtige udseende, når man skal leve med investeringen i mange år frem:

- Langt de fleste producenter kan tilbyde energieffektive vinduer, der lever op til de seneste krav i Bygningsreglementet. Så nu handler det mere om at finde den stil, der giver hele huset karakter, fortæller Thomas Olesen fra Bøjsø døre & vinduer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan være svært at se, hvad der klæder et hus perfekt. Så vinduer og døre ikke alene passer til den arkitektoniske stil, men også fremhæver den. Derfor kan det være en stor hjælp at få andres øjne på, og Bøjsø tilbyder uforpligtende rådgivning til alle, der mailer et foto af deres hus.

Desig har stor betydning

- Når Bøjsø bruger det udtryk, at man skal lade sit hus selv "fortælle", er det med afsæt i mere end 40 års erfaring. Især med ejendomme af lidt ældre dato, siger Thomas Olesen og fortsætter:

- Vi har gennem årene hjulpet rigtig mange husejere med at vælge, og langt de fleste gange har designet haft stor betydning.

Designarbejdet hos virksomheden i Vorbasse handler om stolte håndværkstraditioner, æstetik og detaljerigdom som for eksempel forskellige sprosse-muligheder, der matcher husets udseende.

- Uanset om der ønskes vinduer med kitfals, påklæbede sprosser, forsatsvinduer eller noget helt tredje, så lader vi altid det individuelle projekt fortælle. Det giver den bedste løsning for hvert enkelt hus, siger Thomas Olesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bøjsø er især blevet kendt for sine Triowood koblede vinduer og døre med tynde, ægte sprosser og smalle, forskudte vinduesrammer. De skaber et flot lysindfald, og så virker det særlige design med en tolags termorude inderst og et lag glas med sprosser yderst både højisolerende og lyddæmpende.