Abonnementsartikel

4H har i disse år ekstra fokus på etablering af byhaver. Det sker i samarbejde med Nordea-fonden, som har bevilget midler til, at der kan igangsættes nye, spændende og familierelaterede haveprojekter rundt om i landet i de kommende år.

Derfor inviterer 4H alle børn til at medbringe deres egen minihave og udstille den i forbindelse med 4H børnedyrskuet på Roskilde dyrskue. Alle haver bedømmes af gartnere fra Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde, og der er flotte præmier til de mest fantastfulde haver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I 4H har vi i mange år haft haver på programmet, og det er igen blevet en populær aktivitet hos børn og forældre, for her kan man være fælles om at dyrke, høste og tilberede sine egne råvarer og samtidig få en bedre naturforståelse. Vi vil gerne vise publikum at havedyrkning ikke nødvendigvis forudsætter megen plads, eller fine forhold - men det kan gøres meget enkelt og fantasifuldt, fortæller naturvejleder og 4H konsulent Peter Laurents.

- Haverne udstilles en af dagene, og deltagerne skal naturligvis have deres haver med hjem igen om eftermiddagen, når de er blevet bedømt. Vi håber, at rigtig mange børnefamilier vil benytte sig at tilbuddet, så vi kan få vist kreativiteten og mangfoldigheden i haver og landbrug i børnehøjde, siger Peter Laurents.