Abonnementsartikel

I år er de walisiske ponyer og heste tilmeldt Roskilde Dyrskue med flere dyr, end det er set i mange år. De sjællandske medlemmer af Welsh Pony og Cob Avlen i Danmark markerer på denne måde, at det er 50 år siden, at foreningen blev stiftet.

Rundt omkring på stutterierne er forberedelserne i fuld gang inden dette års udgave af Roskilde Dyrskue, der afvikles i dagene 5. - 7. juni. For avlerne af de walisiske ponyer og cobs er der ekstra travlt. Der er tilmeldt 41 ponyer og cobs, hvilket er et deltagerantal, man skal tilbage til 1990'erne for at finde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udstillerne har da også en særlig grund til at ville vise den bredde, racen har. I år er det nemlig 50 år siden, at Welsh Pony og Cob Avlen blev stiftet. Dengang var det især den lille hårdføre Welsh Mountain Pony, som der var fokus på. Men gennem årene har de tre andre typer af racen også fundet indpas i Danmark. Alle typer - eller sectioner, som de bliver kaldt - bærer præg af deres fælles ane, Welsh Mountain Ponyen.

Goldhopper er velkomne

Foreningen har fået dispensation fra Roskilde Dyrskue, så også goldhopper er velkomne i udstillingen, selv om de ikke deltager i gangartskonkurrencen. Især for racens største section, Welsh Cobs, betyder det en klasse med hele otte hopper.

Der bliver mulighed for at se nuttede føl, lovende ungdyr og modne hopper, samt enkelte hingste. I det store hesteshow er foreningen også klar med et indslag, hvor tilskuerne vil kunne opleve, hvor alsidige welsh ponyer og cobs er - krydret med lidt eventyr.

Jubilæumsåret kulminerer i august, hvor Welsh Pony og Cob Avlen er vært ved det 18. Internationale Show. Det bliver holdt på Vilhelmsborg den 8.-9. august, og der kommer deltagere fra hele Europa.