Abonnementsartikel

Landbrugsmessen Gl. Estrup blev afviklet i den forgangne weekend med både blæst, regn og sol, men med 18.000 gæster er arrangørerne ikke utilfredse med besøgstallet.

- Vi har nogle år haft op mod 22.000 gæster, men vi ved også, at dårligt vejr holder folk væk, og sådan som vejret artede sig i lørdags med blæst, regn og kulde fra morgenstunden, er der ikke noget at sige til, at folk foretrak at holde sig inden døre, siger Christian Thomsen, PR-ansvarlig for Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af lørdagen kiggede solen dog frem, og søndagen betegner Chr. Thomsen som rigtig pæn.

Seks racer

Mange forskellige husdyr blev præsenteret på dyrskuet, og blandt fåreavlerne var der hele seks racer til bedømmelse.

Det var især medlemmer fra Østjysk Fåreavl, der havde valgt at udstille på landbrugsmessen.

Inge og Asger Markussen har været fåreavlere i over 60 år, og ægteparret udstillede sine får af racen Oxforddown.

- Vi må desværre konstatere, at færre ønsker at være fåreavlere, fortalte Inge Markussen, der er en af de 70 medlemmer af Østjysk Fåreavl, mens hendes mand Asger havde travlt med at agere dommer i ringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kamp om nationalret

I fødevareteltet havde de lokale travlt med at kokkerere, og blandt udstillerne var der kamp om at præsentere Djurslands nationalret i børnehøjde.

Her var forskellige skoler på Djursland inviteret med, og fra 6 B på Rougsøskolen stillede tre drenge op i madlavningsdysten.

Anders, Mads og Philip tilberedte karbonader efter alle kunstens regler, men dommerne valgte dog at pege på Ebeltofts skole som vinder med anretningen stegt rødspættefilet med ovnbagte rodfrugter.

For de maskininteresserede var der udover de mange udstillere også truckershow med et hav af nyspudsede lastbiler. Desuden var der udstilling af veteranbiler og gamle maskiner.

Se flere billeder i galleriet her.