Abonnementsartikel

Hvorfor ligger Søfartsstyrelsen i København og ikke i søfartsbyen Svendborg, og hvorfor ligger Landbohøjskolen - på nudansk og i al enkelhed: Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer - i København og ikke på god landbrugsjord på Lolland?

I Nakskov synes man, at centraliseringen af statslige organer og uddannelsessteder med fordel kunne flyttes til andre steder til gavn for genopretningen af det skæve Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidigt har folk Lolland og Falster fået nok af det negative billede, som blandt andet TV2 har tegnet med sin dokumentarserie "På røven i Nakskov".

De lokale har med Facebookgruppen "Lolland-Falster Lovestorm" blæst til kamp mod den nedgøring af deres egn, og gruppen har med 23.000 medlemmer haft medvind. Selv toppolitikere har ladet sig fotografere med et papirskilt med teksten "Lolland-Falster Lovestorm"

Nakskovitterne tager gerne til genmæle i medierne, og en af dem er arkitekten Philip Rasmussen, som siger til Berlingske, at der er mere sol end gråvejr på Lolland.

- Den største udfordring er i virkeligheden, at alle andre tror, det går ad helvede til, siger han med henvisning til, at sådanne fordomme kan afholde potentielle tilflyttere fra at flytte til egnen.

- De store byer glemmer, at de slet ikke kan undvære udkanten. Politikerne glemmer det. København får rent drikkevand, masser af mad og energi fra yderområderne, og der er altså ingen af de ting, som kan produceres i altankasser i Valby eller i Fælledparken, siger arkitekten.