Abonnementsartikel

For at hjælpe haveejere med at bekæmpe dræbersneglene uden at gøre skade på have og natur har Landsforeningen Praktisk Økologi udarbejdet følgende råd.

Fugle, pindsvin, tudser og visse andre sneglearter hjælper gerne med at udrydde dræbersneglene i haven. Det er oftest haver, hvor der ikke er gjort plads til, at nyttedyrene kan leve og trives i haven, som kan have store problemer med dræbersneglene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lok fugle til haven ved at sætte fuglebade ud på terrassen, sæt fuglekasser op og plant træer og buske, som fugle og insekter kan lide at opholde sig i. Tudser og pindsvin vil også flytte ind i haven, hvis der er vand, uberørte grenbunker og bunddække i bedene. Bunddække i bedene gør også haven attraktiv for blandt andet leopardsnegle, som æder dræbersneglene.

Gå sammen med naboerne

Det kan være svært at bekæmpe dræbersneglene, hvis ikke naboerne er med i kampen. Hvis alle gør en særlig indsats mod dræbersneglene, så slipper man hurtigere af med dem.

Sæt fælder op, såsom ølfælder, som er en kop nedgravet øl, som tiltrækker snegle, eller lægge nogle brædder i haven, hvor sneglene vil søge fugtighed og skygge om dagen.

Herfra kan sneglene samles ind og overhældes med kogende vand, klippes over lige ved hovedet eller mase de mindre snegle med en træsko.

Dæk jorden med tørt og skarpt materiale

Snegle bryder sig ikke om tørre og skarpe materialer, som bark, flis, sand og tang. De foretrækker at opholde sig fugtigt, dækket af materiale og varmt, så hold dem fra yndlingsbedene ved at gøre det svært for dem at opholde sig dér. Mange haveejere har også stor succes med at hælde kaffegrums rundt om de stauder eller bede, som dræbersneglene ikke må indtage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hold dræbersneglene ude

En langtidsholdbar, men også lidt dyr metode er at investere i sneglehegn. Et sneglehegn er et stykke metal bukket på en måde, så snegle ikke kan passere. Hegnet er let at bruge til højbede.

Det gælder naturligvis også om at sørge for, at der ikke kommer nye dræbersnegle ind i haven, når der anskaffes nye planter. Tjek derfor altid jorden grundigt i nye planter, uanset hvor de kommer fra.

Læs mere om dræbersnegle på havenyt.dk.