Abonnementsartikel

Hvis posten kan komme hen til din postkasse via markvej eller indkørsel, er der tale om en offentlig tilgængelig vej, og dermed er det ikke lovligt at køre rundt med et ikke-indregistreret køretøj i indkørslen eller på markvejen.

- Selv om loven er helt klar på dette område, er politiet ikke særlig aktiv med bødeblokken, men man bør alligevel tænke sig om.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan siger Tom Pedersen fra firmaet Lindtek, der importerer ATV'er fra franske Goes.

- Selv om den danske registreringsafgift er høj, oplever vi, at flere og flere vælger at indregistrere deres ATV som bil eller traktor. Det giver en stor grad af frihed at kunne køre, hvor man vil, forklarer Tom Pedersen. Han tilføjer, at alle ATV'ere fra Goes kan indregistreres.

Begrænsninger for traktor

Afgiften til staten for at indregistrere ATV'en som bil ligger rundt regnet på 105 op til 180 procent af anskaffelsesprisen, mens registreringsafgiften bortfalder helt ved registrering som traktor. Her ligger dog en række begrænsninger, idet traktoren kun må bruges af en ejer eller bruger af en landbrugs-, gartneri- eller skovbrugsejendom. Desuden skal Trafikstyrelsen godkende hver enkelt ansøgning om denne brug af ATV'en.

Vigtigste varegruppe

ATV'er og tilbehør til disse er gennem årene blevet Lindteks vigtigste varegruppe. Tidligere beskæftigede det østjyske firma sig mest med salg af dele til to-hjulet motorsport, men i 2009 fik Lindtek importen af de franske ATV'ere, Goes.

Udviklingen inden for import og salg af Goes-maskinerne er gået stærkt, og Lindtek er da også blevet importør for både Grønland og Norge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lindteks program af ATV'er er bredt - lige fra børne-ATV'er på 50 kubikcentimeter til traktormodellen på 725 kubikcentimeter. Der er også en del modeller til motorsport, herunder Sport 300 S på 18 hestekræfter.

På udstyrssiden udvider Lindtek løbende sit program til arbejde, fritid og sport.

Skovvogne, klippere, plove og koste er blandt de redskaber, som både den professionelle og fritidslandmanden sætter pris på.

- De fleste landmænd har erstattet den lille traktor med en ATV. De kommer hurtigere rundt og kan som regel lave de samme ting, som de tidligere brugte en lille, udtjent traktor til, siger Tom Pedersen og tilføjer, at morskabsfaktoren nok også vejer lidt, når der skal tages stilling til nyanskaffelser.