Abonnementsartikel

Selvom haveejerne kun står for et par procent af det samlede forbrug af sprøjtegifte, så er der hvert år vandboringer, der må lukkes på grund af de privates brug, lyder det fra det østjyske vandselskab Aarhus Vand. Her siger direktør Lars Schrøder, at der er brug for et forbud.

- Det vand, vi pumper ud til vores forbrugere, skal være rent og uden sprøjtegifte. Vi har måttet lukke boringer og lave nye på steder, hvor der endnu ikke er sprøjtegifte i grundvandet, så jeg kunne godt tænke mig, at der slet ikke fandtes sprøjtemidler til privat brug, siger han til dr.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han bakkes op af Vandværkernes forening, Danva, hvor direktør Carl Emil Larsen siger:

- Vi kan ikke se nogen grund til at bruge sprøjtegifte i private haver, fordi der er ikke nogen kommercielle interesser på spil.

Dyre midler

Selv om landmændene er de langt de største aftagere af sprøjtemidler, ser Carl Emil Larsen ifølge dr.dk med andre øjne på den professionelle gren af sprøjtningen.

- Vi ved, at landmænd er uddannet til at bruge det, og det påvirker deres økonomi, fordi det er dyrt. Så de bruger ikke mere end nødvendigt, siger Carl Emil Larsen.