Abonnementsartikel

De elektriske have- og parkmaskiner er dyrere i anskaffelse end benzin-varianterne, og det lægger Bosch - der selv producerer el-maskiner - ikke skjul på. Men ifølge den tyske industrigant er de eldrevne maskiner også væsentligt billigere i drift, og det vil man gerne illustrere over for kunderne.

Derfor har Bosch lanceret en besparelsesberegner, hvor man kan se, hvor mange penge man kan spare ved at skifte en benzindreven buskrydder eller græsslåmaskine ud med en elektrisk udgave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beregneren viser, at man med en af firmaets elektriske buskryddere kan spare over 95 procent af udgiften til brændstof, mens man med en elektrisk plæneklipper kan spare knap 87 procent af benzinudgiften.

Kan tjene sig selv hjem

Hvis man bruger maskinerne erhvervsmæssigt, og de kører flere timer om dagen, vil man ifølge Bosch kunne tjene maskinernes merpris hjem inden for et år i benzinbesparelser.

- Vi vil udvikle fremtidens maskiner. Det er vores ambition hos Bosch, og vi mener det alvorligt. De nye professionelle akku-parkmaskiner er et resultat af den ambition, og med vores nye besparelsesberegner kan man nemt se, hvor meget man kan spare ved at skifte fra benzin til el. For nok er købsprisen større, men driftsomkostningerne er betragteligt lavere end for benzindrevne maskiner. Desuden sikrer de kraftige 36 V 6,0 Ah LI-batterier samme ydelse og effekt som benzindrevet værktøj. Det er jeg ærlig talt ret stolt af, siger brand manager hos Bosch Danmark, Hans Feuk, der håber, at kunderne vil få øjnene op for elmaskinerne som et reelt alternativ til de benzindrevne maskiner.

Prøv beregneren fra Bosch her.