Abonnementsartikel

På det nordfynske gods Hofamnsgave har det aldrig været lettere og hurtigere at færdiggøre arbejdet i stalden med godt 300 stykker Dansk Holstein malkekvæg.

Den høje arbejdseffektivitet skyldes ifølge godsinpektør Dennis Stentebjerg Hansen blandt andet en Avant minilæsser med en dansk-produceret strøkasse, som i lidt over et år har været en del af maskinparken på godset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er yderst tilfredse med vores Avant, da den sørger for, at vi er hurtigt igennem arbejdet i stalden, hvilket er vigtigt, når man har en næsten fuldautomatiseret stald. Strøkassen leverer hertil et jævnt udkast på tre-fire meter, hvor det tilhørende stalosan-anlæg hjælper til, at vi kan opnå optimale sanitære forhold hos vores malkekvæg. Presenningen er desuden uundværlig, når vi kører med fyldt kasse fra A til B og af sted med høj fart, fortæller Dennis Stentebjerg Hansen.

Rengør og klargør

Han har sammen med de øvrige ni ansatte haft glæde af den nye Avant 640 minilæsser med el-joystick, der sammen med strøkassen med skiveudkast, stalosan-anlæg og presenning rengør og klargør sengebåsene hurtigt og effektivt.

- Avanten har kørt lidt over 900 timer, siden vi fik den, og der har ingen problemer været, forklarer Dennis Hansen, som tilføjer, at der er endnu en gevinst ved at få en minilæsser på bedriften:

- På en bedrift som vores er Avanten et enormt godt supplement til blandt andet vores teleskoplæsser, da minlæsseren er lille, snild og nem at komme rundt med i forhold til teleskoplæsseren og minilæsseren leverer stadig en rimelig løftekapacitet på et ton, som gør den yderst anvendelig til mindre løfteopgaver.

Stabilitet og sikkerhed

Grunden til at valget faldt på Avant, skyldes hovedsageligt dens stabilitet, samt muligheden for en specialudviklet strøkasse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har to elever, og vi skal sørge for, at der er en vis sikkerhed i forbindelse med deres brug af de forskellige maskiner i dagligdagen. Derfor er det meget vigtigt, at maskinen er stabil og har minimal risiko for at vælte - og her lever Avanten fint op til vores ønsker. Det måske på trods af, at bagenden svinger ud, hvilket jo adskiller den fra andre lignende typer maskiner, men ligesom med så meget andet, skal man bare prøve det et par gange - så tænker man ikke længere over bagenden som et problem, men nærmere en gevinst, fortæller Dennis Stentebjerg Hansen.

Flere danske redskaber

Udover strøkassen har man hos Hofmansgave også erhvervet sig flere af de dansk-producerede redskaber, heriblandt en foderindskubber og halmspyd, samt en række af andre effektive redskaber til landbrugsarbejde.

Flere af de danske redskaber er produceret i samarbejde med Toftlund Maskinfabrik - heriblandt de to danske strøkasser og foderindskubberen, som alle er udviklet specielt til Avant minilæsseren.