Abonnementsartikel

Ifølge Danmarks Jægerforbund har der på de sociale medier i den senere tid verseret rygter om, at brug af sigtemidler med elektronisk lysforstærkning - night vision - er blevet tilladt, og flere forhandlere har annonceret med, at de nu er lovlige blandt andet til regulering af ræv.

Men det er altså ikke rigtigt, fastslår jægerforbundet og citerer § 11, nr. 3 i bekendtgørelsen om udsætning af vildt, jagtmåder og jagtredskaber, der siger, at der til jagt ikke må anvendes: " elektronisk udstyr til lokalisering af vildtet, herunder varmesøgende apparater og apparater med elektronisk billedforstærkning???".

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Misforståelsen er formentlig opstået, fordi regulering af ræve i visse situationer nu må ske fra 1,5 time før solopgang til 1,5 time efter solnedgang, men ved denne regulering må der ikke anvendes kunstigt lys og ej heller elektronisk lysforstærkning.

Elektronisk lysforstærkning er heller ikke lovlig ved regulering af andre invasive arter som mink, mårhund, vaskebjørn, bisamrotte og sumpbæver. Her må også reguleres fra 1,5 time før solopgang til 1,5 time efter solnedgang, og ved denne regulering må anvendes kunstigt lys, spejle og andre indretninger til belysning af målet jf. § 11, nr. 4 i bekendtgørelsen om udsætning af vildt, jagtmåder og jagtredskaber.