Abonnementsartikel

ATV er et speciale i den nordjyske virksomhed ProATV, og her satses der stærkt på at være leveringsdygtig i professionelt udstyr til ATV.

Således har ProATV et bredt sortiment af blandt andet sprøjter og bomme fra irske Quad-X, hvor især ukrudtsbekæmpelsesmaskinen Weed Wiper fremhæves ved, at den kan fjerne ukrudt, uden at sprøjtemidler forsinker og svier den underliggende afgrøde. Ifølge ProAtv påvirker Weed Wiper heller ikke det underliggende dyreliv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det unikke ved Quad-X Weed Wiper er kontrarulle-systemet, som løfter ukrudtet op og påfører kemien på undersiden af bladene, hvor optagelsen er langt større end på den voksagtige overside. Systemet giver også ekstra bonus i form af mindre kemiforbrug, mindre miljøpåvirkning og en betydelig bedre virkningsgrad.

Unik teknologi

- Gennem et intensivt udviklingsarbejde har ingeniørerne bag Weed Wiper udviklet en unik atomiseringsteknologi, hvor kemien påføres rullen i form af mikrobobler. Det betyder at mikroboblerne selvhæfter på påføringsrullen uden at briste - men når rullen overføre kemikalien til ukrudtet brister boblerne, således at både stilk og blade dækkes optimalt på undersiden, forklarer Chris Brøcher fra ProATV og tilføjer:

- Denne teknologi er helt unik for Weed Wiper.

Træk fra midten eller off-set

Trækstangen er justerbar, således at Weed Wiper'en kan trækkes fra midten eller off-set, og trækstangen er designet, så den ikke slår ukrudtet ned inden påføring. Det er den kontraroterende rulle, som først kommer i kontakt med ukrudtet.

Weed Wiper kan nemt justeres i syv forskellige højder fra 60 til 520 millimeter, og fremkommeligheden er sikret med dæk på 22 tommer. Arbejdsbredden er 2.160 millimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

jf