Abonnementsartikel

Uanset om man skal handle, eller om man blot drages af benzin og store motorer, så bliver der masser at fornøje sig med på de i alt næsten 41.000 kvadratmeter, som årets rekordstore maskinudstilling på Hjørring Dyrskue fylder.

Men husdyrene er uden tvivl omdrejningspunktet på dyrskuet, og der bliver udstillet dyr inden for kategorierne malkekvæg, kødkvæg, heste, får, høns, kaniner og andet fjerkræ. I år forventer LandboNord, at cirka 700 dyr bliver udstillet i dagene 19. og 20. juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lokale fødevarer

Som i de senere år vil lokale fødevarer også være et markant indslag i løbet af de to dyrskuedage, hvor Madbazaren igen i år har rekordmange udstillere. Derudover vil publikummer kunne opleve TV-kokken Nikolaj Kirk, når han lørdag kl. 13.00 kokkerer lækre retter i LandboNords køkken - selvfølgelig af lokale råvarer.

I år vil der være dyrskueshows med masser af underholdning som for eksempel gymnastikopvisning ved Halvorsminde Efterskole fredag eftermiddag, mens Gug Rope Skipping er på programmet i lørdagens dyrskueshow.

Det er også lørdag, at et stort motorcross-show ved Aroc.dk Freestyle Team afholdes. Inden showet er der mulighed for selv at prøve kræfter med motorcrosserne - under kyndig vejledning selvfølgelig.

Sjov for børn

Som noget nyt vil der i år blive afviklet VM (VendsysselMesterskab) i dyrskuets 5-kamp, som foregår fredag kl. 9-14. Her dyster børnene i kategorierne sækkevæddeløb, halmballerulning, malkning af kunstigt yver, drænrør og balance med trillebør med vand.

I Det Aktive Hjørne kan børnene prøve at malke en ko, lave reb, male korn, smede jern og meget mere. Og igen i år kan børnene deltage i traktortræk-konkurrence for pedaltraktorer. Der vil også være et kæmpe hoppeland med alskens hoppepuder og andet, hvor forlystelserne i år henter inspiration i landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dressur, spring og show

Traditionen tro vil et stort hesteshow løbe af stablen fredag aften, hvor øjet kan lade sig fornøje af flotte opvisninger inden for dressur, spring og show. Som showets hovednavn kommer den verdenskendte franske hesteartist Mélie Philippot med et spritnyt show. Mélie Philippot er kendt for at levere spektakulære shows, som overrasker og begejstrer tilskuerne.

Sidste år vendte bilen tilbage som hovedgevinst i Hjørring Dyrskues Tombola - og det med stor succes. Derfor bliver der igen i år nemlig sat en VW Up på højkant. Bilen er købt med tilskud fra Brødrene Møll i Hjørring og har en værdi på næsten 100.000 kroner.