Abonnementsartikel

Med lanceringen af kompakttraktoren New Holland T3F i Danmark udvider New Holland nu modelprogrammet i segmentet 50 til 72 hestekræfter.

Dermed har for eksempel landbrug, speciallandbrug, kommuner eller boligselskaber, der skal bruge en alsidig lille medhjælper, endnu et godt alternativ inden for New Hollands mindre traktorer. Driftsikker og kompakt trækkraft er nøgleordene for denne kompakte traktor, der samtidig er meget manøvredygtig. Dette var med til at sikre den prisen "Tractor of the Year - bedste specialiserede traktor for 2015 på landbrugsudstillingen EIMA sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor momentstigning

Med S8000 motoren fra Fiat Power Train har T3F med et moment på 295 Nm og et momentstigning på 34 procent. Momentstigningen betyder det antal procent, som momentet stiger fra fulde motoromdrejninger (2.200 omdrejninger i minuttet) til maksimalt moment ved 1.400 motoromdrejninger i minuttet.

Den 3-cylindrede motor med turbo og intercooler er på 2,9 liter og lever op til Tier 3-udstødningskravene.

Standardtransmissionen 12x12 Synchro Shuttle giver en høj grad af effektivitet, og som ekstraudstyr fås en 20x20 Synchro Shuttle krybegears-version med en hastighed helt ned til 100 meter i timen.

De to hydraulik-gearpumper kan levere en samlet oliemængde på 84 liter i minuttet. Den ene er forbeholdt op til tre fjernventiler og anhængerbremserne, mens en servicepumpe med en kapacitet på 32 liter pr. minut sikrer ubesværet styring, selv når der anvendes krævende hydrauliske redskaber.

Et enkelt greb

T3F-serien har en løftekapacitet på op til 2.277 kg. New Hollands patenterede og gennemprøvede Lift-O-Matic styring af det bageste ophæng er standard i hele serien og sætter føreren i stand til at løfte bagmonterede redskaber og sænke dem igen til en forudindstillet position ved at anvende et enkelt greb. Redskabets sænkehastighed er uafhængig af dets vægt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Høj komfort og driftsikkerhed er nøglekomponenter i T3F Seriens konstruktion. Den ophængte platform sikrer perfekt isolering mod støj og vibrationer og bidrager dermed til en god komfort og ergonomi i førerens omgivelser.

Med en ultrasmal krop, der kan være helt ned til 135 centimeter på det bredeste sted, er manøvreevnen i top. Føreren kan manøvrereomkring uden at beskadige afgrøder, og den er også ideel til sprøjtning, jordbehandling og vejtransport. Skarpe drejninger er heller ikke noget problem med den korte akselafstand på 186 centimter og venderadiussen er på beskedne 3,4 meter. ROPS-bøjlen kan også foldes helt ned, så udsynet forbedres, og der er let adgang til områder med lav højde.