Abonnementsartikel

Vingården Skærsøgaard ved Kolding har fremstillet tre økologiske vine efter, at lovgivning åbnede for retten til at deklarere "Økologisk Vin".

Vingården scorede for nylig hattrick med tre internationale guldmedaljer, en til hver vin. Det drejer sig om øko-udgaven af Æbleau, Cider og Calva, hvilke har opnået hæderen i England, Danmark og Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skærsøgaard er allerede den mest præmierede danske vingård, og sideløbende med sine kendte druevine har den danske vingård produceret en række danske frugtvine, hvor sær frugtvin baseret på det danske Ingrid Marie æble har fået succes.

Mousserende cider

Af æblerne fremstilles en mousserende cider efter den klassiske champagnemetode. Et destillat af æbler på 41 procent alkohol fadlagres op til fem år og sælges under navnet Dons Calva, og en hedvin af æble sælges under navnet Æbleau.

- Vores frugtvine af konventionelle danske æbler har allerede opnået mange medaljer fra både Europa og Asien. Vi tror, at det skyldes de særlige danske æbler. Da lovgivningen tillod, at man kunne anprise økologisk vin og spiritus - og ikke blot den økologiske frugt - begyndte vi at omstille til økologiske frugtvine. Det har taget tre år, fortæller vinbonde Sven Moesgaard fra Skærsøgaard og fortsætter:

- Ved konkurrencens blindsmagning ved dommerne ikke, at der er tale om økologisk frugtvin. Så det er smagen og renheden, der giver medaljerne - ikke den økologiske ideologi. Det er dét, som gør mig særligt glad, for det lader til, at det økologiske segment har ramt en guldåre med stor eksportpotentiale. Vores omverden skriger efter økologiske produkter, der er dokumenteret velsmagende, siger den præmierede vinbonde.