Abonnementsartikel

På Landsskuet står Agroskolen i Hammerum klar med en avanceret traktor-simulator, som publikum kan prøve. Her kan man teste sine evner i at bakke, flytte halmballer eller høste, og skolen lover, at det bliver en virkelighedsnær oplevelse.

Det kan eleverne på basisforløbet på Agroskolen i rigt mål bekræfte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

16-årige Casper Raagaard Sørensen er en rutineret traktorfører og har egen traktor, men han synes alligevel, at simulatoren er spændende.

- Man fornemmer virkelig, at man kører traktoren, og de mange skærme giver overblik både fremad og bagud, siger den unge mand og tilføjer, at det er også en god portion hygge med, når kammeraterne samles ved simulatoren og kommer med bemærkninger.

- Det sker jo ikke, hvis man sidder ved sin egen computer og spiller, siger han om simulatoren, der er fra det svenske firma Tenstar AB, som har udviklet en hel række simulatorer til både industri og entreprenørsektoren.

En anden elev fra grundforløbet har netop taget traktorkørekort uden at bruge simulatoren.

- Jeg kan da godt ærgre mig lidt over, at jeg ikke har brugt den til at lære at bakke, for det er ret svært, siger 16-årige Louise Boddum Jacobsen. Hun er i modsætning til sin kammerat Casper ikke vokset op blandt traktorer og landbrugsmaskiner og har derfor ikke haft den naturlige tilgang til mekanik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor hjælp

Marketingkonsulent Nadia Sabine Dietz fra Agroskolen peger i den forbindelse på, at simulatoren vil være en stor hjælp for den voksende gruppe af elever, der som Louise ikke har en baggrund inden for landbruget.

- En ny traktor koster rigtig mange penge, så selv om simulatoren med en pris på cirka 220.000 kroner heller ikke er helt billig, så er det bedre, at der sker uheld med den end med en rigtig traktor, fortæller marketingkonsulenten og forklarer, at teknologi og innovation er en del af hverdagen på Agroskolen.

- Det afspejler sig også i vores nye fagprofiler Agro Selvstændig, Agro Klassisk og Agro Økologisk. De nye profiler giver eleverne mulighed for at designe deres egen uddannelse og fokusere på egne interesseområder.

Nadia Sabine Dietz tilføjer, at simulatoren også har vakt stor interesse på de sociale medier.

- Vores video af den er vist næsten 500 gange på Facebook, siger hun og glæder sig til at sammen med eleverne vise simulatoren frem på Agroskolens stand på Landsskuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan også se en video af simulatoren på Fritidsmarkedets Youtube-kanal.