Abonnementsartikel

En brand på trailerfabrikken Mustang i 2012 lukkede for produktionen af hestetrailere og først nu, tre år senere, ruller der igen trailere ud fra virksomheden i Gram.

- Den nye Mustang Elite bygger grundlæggende på det gamle koncept, men med forbedringer og fornyelser, siger Henrik Nissen, medindehaver af Mustang Trailers. Han pointerer, at konstruktionen stadig er med bund og karosseri i glasfiber i en sandwichkonstruktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så traileren er jo nærmest uforgængelig, siger han med henvisning til, at nogle af firmaets første trailere fra 1990 stadig er i brug.

Designet sammen med hesteejere

Til forskel fra tidligere bliver trailerne nu fremstillet i Letland, men færdiggøres i Gram, og Henrik Nissen fortæller, at trailerne er designet i samarbejde med hesteejere.

- Vi har lagt vægt på, at der skal være fuld plads til siden i hele hestens længde for at sikre hesten størst mulig bevægelsesfrihed, siger han.

Mustang-traileren har en bredde på 1,74 meter og er typegodkendt til totalvægte på henholdsvis 2.000 kg, 2.400 kg og 2.600 kg.