Abonnementsartikel

Fra nytår tog den engelske maskinfabrik Bomford hul på en ny strategi, så produkterne fremover kommer direkte fra fabrikken og ud til forhandlerne.

Dermed er Svenningsens Maskinforretning rykket ind som en markant spiller på det danske marked for Bomford, der producerer hydrauliske armklippere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver en nemmere vej både salgs- og servicemæssigt. Bomford står nu stærkere end tidligere, fordi vi springer importøren over og har kontakten direkte mellem fabrikken og forhandleren, forklarer Svend Skov Olesen, der er Bomfords mand i Danmark og samtidigt salgschef for såvel Skandinavien som Tyskland.

Vigtig rolle

- Bomford er i gang med at opbygge et nyt forhandlernet. Det vil bestå af nogle af de hidtidige forhandlere, men der kommer altså også nye til. Her får Svenningsens en vigtig rolle, siger Svend Skov Olesen.

Hos Svenningsens ser produktchef Martin Hvidesten store muligheder i samspillet mellem Bomford-grejet og firmaets øvrige produktprogram. Ikke mindst det brede og stadig voksende program af Kubota-traktorer og redskabsbærerne fra tyske Holder.

- Vi har tidligere haft et andet produktprogram af armklippere, som Bomford mere end matcher. Og så ser jeg en klar fordel i, at vi får maskinerne direkte fra fabrikken i England og dermed undgår det ekstra led, vi havde i form af en importør tidligere, siger Martin Hvidesten.

Omfattende program

Bomford er blandt veteranerne, når det gælder produktion af maskiner til pasning og pleje i det grønne. Virksomheden blev grundlagt i 1904 og har produceret hydrauliske armklippere siden 1966.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinprogrammet fra den engelske fabrik er særdeles omfattende, idet serien af klassiske armklippere til kant-, rabat- og hegnsklipning består af hele 17 modeller fra den lille Micro til den store Eagle med rækkevidde på otte meter. Hertil kommer en serie klippere med slaglehoveder, fingerklippere og grensave.

-Det betyder, at Bomford-programmet passer perfekt til Svenningsens store serie af Kubota-traktorer fra de små kompakttraktorer til de store landbrugstraktorer. Jeg tror, at ikke mindst de større modeller af hækklippere til både front- og bagmontering vil være interessante for såvel kommuner som entreprenører, vurderer Bomfords danske agent, Svend Skov Olesen.