Abonnementsartikel

Med blandt andet rekordtilmeldinger fra en række af de i alt 14 kødkvægsracer på Landsskuet holder det store, landsdækkende dyrskue i Herning de seneste års høje antal dyr i udstillingen. I alt 2.449 kreaturer, heste, får, geder, kaniner, fjerkræ og katte mødes til konkurrencerne på Landsskuepladsen den 2.-4. juli.

Fremgangen blandt kødkvæget skyldes ikke mindst, at racen simmental fejrer sit 40 års jubilæum med fest, avlsdyrauktion og europæisk simmental-træf på Landsskuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver en del besøgende fra udlandet, og vi har derfor lagt os i selen for at møde med en ekstraordinær stor og flot udstilling af dyr, siger Henning Hansen, formand for Dansk Simmental.

Der udstilles i alt 96 simmental, hvilket er 35 flere end sidste år. Med i alt 525 kødkvægsdyr fylder kødracerne lige så meget i Landsskuets stalde som de fire malkeracer, der fortsat er den største udstilling med i alt 598 dyr.

Efter en markant fremgang sidste år er antallet af heste tilbage på normalt niveau med i alt 378 dyr, hvilket dog primært skyldes, at der skal bruges færre heste i de forskellige shows under Landsskuet.

- Vi havde en god fremgang ved hestene i 2014, og det er værd at bemærke, at vi næsten har samme antal udstillingsheste, siger Mads Fjordside, daglig leder af Landsskuet.

Sommerens højdepunkt

Han er meget tilfreds med dyreudstillernes interesse for dyrskuet og glæder sig til de tre dage, hvor landets allerflotteste husdyr er i fokus hos både udstillere og de cirka 50.000 gæster, der hvert år besøger dyrskuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tilmeldingerne vidner om, at Landsskuet er et af sommerens højdepunkter for vores udstillere, der glæder sig til de faglige konkurrencer, men bestemt også det sociale samvær med kolleger. Vi er derfor utroligt stolte over den tilslutning, vi har til Landsskuet fra dyreudstillere fra hele landet, siger Mads Fjordside.