Abonnementsartikel

Tronsøskolen i Grindsted har stor succes med at tiltrække piger til skolens populære hestelinje. Senest har skolens medarbejdere været til Roskilde Dyrskue for at præsentere skolens tilbud til de sjællandske hestepiger. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

- På Roskilde Dyrskue oplever vi, at pigerne kommer forbi sammen med veninderne, og de spørger interesseret til vores tilbud. Dagen efter vender de så retur med deres forældre for at få uddybet, hvad vi kan tilbyde på vores heste-linje og for at få informationer om indmeldelse, forklarer Åge Jacobsen, der er lærer på Tronsøskolen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er femte år i træk at Tronsøskolen deltager på Roskilde Dyrskue, og antallet af elever fra Sjælland er gennem de fem år steget fra tre til i dag 26 elever pr. år.

Elever fra hele Danmark

- Der er meget få muligheder for at få undervisning på så højt et niveau, som vi tilbyder inden for hestesporten. Derfor kommer eleverne fra hele Danmark for at tage deres 10.klasse i Grindsted. Vi har gode faciliteter med ridehal og stalde, så eleverne har mulighed for at have deres hest med på skolen. Det betyder også, at vi er mere attraktive for pigerne end mange efterskoler, da pigernes værste skræk er, at de skal undvære deres hest i et år, siger Åge Jacobsen.

Tre linier

På skolen er der ansat fem beridere, som underviser i tre linjer: Tronsø Equestrian Basis/bredde, Tronsø Equestrian Sport/konkurrence og Tronsø Equestrian Go/erhverv.

På basisuddannelsen lærer man basale færdigheder som rytterens balance og grundridning samt rutiner ved de daglige opgaver i stalden.

På konkurrencelinien arbejdes der målbevidst med udvikling af både hest og rytter med to stævner pr. halvår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På erhvervslinien forberedes eleverne til videre uddannelse inden for heste som erhverv. Der arbejdes med tilridning og grunduddannelse af ungheste.

Fælles for alle linjer er, at alle elever skal til samtale og rideprøve.