Abonnementsartikel

De kunne næsten ikke få armene ned, de tre fra Hargassner Danmark, da dommerkomiteen i dag tildelte Hargassners Eco flisfyringsanlæg nyhedsprisen i sølv.

- Det er næsten ikke til at forstå, at det her sker, sagde en jublede glad Bent Christensen, Hargassner Danmark, til sine medarbejdere Gitte Jensen og Tonny Pedersen, efter at det østrigske fyr havde fået udmærkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dommerkomiteen lagde vægt på automatikken i anlægget, som er selvtændende og selv henter brændsel ind.

- Det har også markedets højeste brændværdi, 96 procent på flis. Det er testet på almindelig skovflis af det østigske prøveinstitut TÜV, kunne Bent Christensen oplyse.

Det kombinerede flis- og pillefyr leveres med ydelser fra 20 til 200 kW.

En anden nyhed på Hargassners stand på Landsskuet var det lille pillefyr Nano, som fås med ydelser på henholdsvis 6, 9 og 12 kW.

Minilæsser forgyldes

Landskuets fornemme nyhedspris i guld gik til Weidemanns el-drevne minilæsser, som også hentede en nyhedspris på det nyligt afholdte dyrskue i Hjørring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dommernes begrundelse for udmærkelsen gik blandt andet på, at både støj og forurening er væsentligt lavere på el-læsseren end på en tilsvarende dieseldrevet maskine.

Du kan læse mere om Weidemann-læsseren her.

Den tredje af Landsskuets nyhedspriser, bronze, gik til Bulldog Agri for et foderbånd til kummefodring af kvæg.

Anlægget trækker flere gange i døgnet foderet ind og trækker bagefter restfoderet retur. Det anser dommerne for en god løsning i stalde med begrænset plads.