Abonnementsartikel

Det kan til tider være en udfordring at huske at få flaget ned, inden mørket falder på, for sådan er flagreglerne. Men med en lysende flagknop lyses flaget op, og dermed kan Dannebrog også blive hængende efter solnedgang, sådan som OM-Flag tolker flagreglerne.

OM-Flag er nemlig kommet på banen med en flagknop med LED-lys. Flagknoppen er selvforsynende med strøm, da den lader sine batterier op via solceller løbet af dagen og tænder automatisk, når solen er gået ned.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Formålet med vores flagknop med lys er at gøre det nemmere for boligejere at have flagstang i haven. Nu behøver de ikke forlade fødselsdagen midt i festen, men kan i stedet vente med at tage flaget ned til festen er slut, fortæller Ole Marcus, direktør i OM Flag, og fortsætter:

- Det er også en god løsning til virksomheder, da deres reklameflag kan blive lyst op. På den måde kan forbipasserende nemmere lægge mærke til flaget - også i de mørke nattetimer, siger han.

Ukorrekt belysning

Denne tilsyneladende fikse løsning på at have Dannebrog blafrende hele døgnet har dog ikke Danmarks-Samfundets fulde sympati. Danmarks-Samfundets speciale er netop Dannebrog og anser ikke denne form for indirekte belysning af en flagstang som korrekt, når der skal flages om natten.

"Reglen er den, at flagning efter solnedgang er tilladt, hvis flaget er belyst med en projektør. Belysningen skal være monteret på flagstangen eller i umiddelbar nærhed, således at flaget er direkte belyst", skriver Danmarks-Samfundet på sin hjemmeside.