Abonnementsartikel

Hvis der er gode låse på alle yderdøre, vinduerne er forsvarligt lukket og låst, og værktøjet er låst inde i et skur eller en garage, så er boligen ikke længere et let mål. Man skal simpelthen tænke som en tyv for at undgå indbrud.

Sådan siger låsesmed Henning Petersen fra Greve Låseteknik og anbefaler, at man først og fremmest skal se på låsesikkerheden i sin bolig, for i langt de fleste tilfælde vælger tyven den bolig, der er lettest at bryde ind i.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er et generelt problem, at mange boliger er udstyret med forældede og slidte låse, der er lettere at bryde op. Alle låse bør som udgangspunkt skiftes hvert 10. år, siger Henning Petersen.

Desuden anbefaler han to låse på hoveddøren og andre yderdøre, hvoraf mindst én også er aflåst indefra, så en eventuel indbrudstyv ikke blot kan flygte ud af døren med værdierne.

- Jo sværere det er for tyven at komme ind og ud af boligen, desto større er sandsynligheden for, at tyven ikke vælger at begå indbrud i dit hus, understreger Henning Petersen.

Set med tyvens øjne er juli den mest oplagte måned. Som regel er folk væk i længere tid fra deres bolig, og tyven kan derfor i ro og mag udvælge sine tyvekoster.

jf