Abonnementsartikel

Det er både nemt og spændende at dyrke hvidløg, og alt efter, hvornår de høstes, får de et helt forskelligt udseende. Til efteråret lancerer Nelson Garden tre spændende nyheder, som det er muligt at gemme i flere måneder.

Hvidløget Dukat er en hvid, olierig og gammel sort med store, saftige fed (5-7 stk.), og den har en fremragende, stærk smag. Thermidrome har en top, der kan flettes, og er meget hårdfør over for kulde. Hvidløget har en svagt lilla farve og giver sædvanligvis 8-14 fed pr. løg. Unikat er en mellemstor sort med grålilla skal, der giver 8-13 lilla fed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvidløg er blandt andet rig på A- og C-vitamin, og et af de mest aktive stoffer i hvidløget er det antibakterielle stof, allicin.

Kulde er vigtig

Løgene skal plantes i fed og i jorden i oktober-november, så de når at slå rødder, før frosten kommer. Vinterkulden er vigtig for hvidløget, for hvis det ikke får kulde, kommer der ingen fed, men i stedet bare et helt løg. Hvidløget klarer sig fint på egen hånd, indtil det er tid til at høste. Det sker typisk i juli, og man kan se, hvornår de er klar, ved at kigge på toppen: Når 2/3 af den er gul, er det tid til at høste.

Det gode ved friske hvidløg er, at de er så saftige. Det skyldes de æteriske olier og for at holde hvidløgene friske, er det vigtigt at opbevare dem rigtigt. Friske hvidløg skal opbevares tørt og køligt, for eksempel i garagen, på altanen eller et andet sted, hvor der er god ventilation - og altså ikke i køleskabet, hvor de bare bliver gummi-agtige i konsistensen.