Abonnementsartikel

Sikring af hjemmet forbindes ofte med indbrudssikring af døre og vinduer. Men sikring af boligen indebærer meget mere end blot at afværge ubudne gæster. KFP Døre & Vinduer har nogle gode råd til, hvordan man kan sikre sine døre og vinduer og skabe trygge rammer i hjemmet.

Børnesikring på døre og vinduer kan forebygge, at børns naturlige nysgerrighed ender med et uheld. Derfor kan det betale sig at montere et dør- og vinduesgreb med børnesikring. Eksempelvis er vindueshasper med børnesikring altid en tryg løsning, som pengepungen også kan klare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Går i mange stykker

Personsikkerhedsglas kan være en god investering, hvis man har små børn eller arbejder som for eksempel dagplejemor. Personsikkerhedsglas går enten i mange små og uskarpe stykker eller holdes sammen af en folie på trods af brud.

Denne type glas kan forebygge skæreskader og gennemfald og anvendes til glasdøre, rækværker, afskærmning omkring brusekabiner og fritstående glasvægge.

En gennemtænkt placering af døre og vinduer som flugtveje er vigtigt i tilfælde af ildebrand og bør således indgå i planlægningen ved renovering eller nybyggeri.

Vinduerne bør være lette at betjene og kan fastholdes i en stilling, så der er fri passage både indefra og udefra. Samtidig skal vinduer og døre være nemme at tilgå i alle husets rum.