Abonnementsartikel

Skær metal i høj fart med præcision og næsten uden gnister med den første akku-metalrundsav fra Bosch, GKM 18 V-LI Professional. Saven er udstyret med en "Standard for Steel"-savklinge, der er specielt designet til at bearbejde stål. Klingen har et snit der - i modsætning til vinkelslibere - ikke slider materialet. Resultatet er et mere præcist snit, da mængden af gnister, der forstyrrer udsynet, bliver betydelig mindre. Det sikrer samtidig et mere sikkert arbejdsmiljø.

Den ofte komplekse og nødvendige efterbearbejdning på grund af anløbsfarve og gratdannelser bliver minimeret med den nye sav. Det betyder, at professionelle håndværkere sparer tid, når de skal skære rør, profiler, installationsskinner, gevindstænger eller bølgeplader. Metalrundsaven har desuden en længere levetid på grund af en optimering af maskinens motor med et nyt afkølingssystem med to faner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Komfortabelt arbejde

GKM 18 V-LI Professional har et kompakt design og en lav vægt på kun 2,7 kg. Det kraftige 18 V 4,0 Ah CoolPack lithium-ion-batteri sikrer en hurtig og skarp savning, der ikke går ud over batteritiden. CoolPack-teknologien betyder, at batterierne bruger deres fulde kapacitet uden at overophede, selv under kraftig belastning. Det gør, at maskinen kan klare flere end 300 snit i stålrør med en diameter på 20 millimeter på en enkelt batteriopladning.

Samtidig beskytter Bosch' elektroniske motorbeskyttelse (EMP) og Bosch' elektronisk cellebeskyttelse (ECP) maskinen mod overbelastning, hvilket forlænger maskinens levetid. De nyeste CoolPack-batterier er desuden udstyret med en energimåler, så man kan følge med i, hvor meget energi der er tilbage, når maskinen er i brug.

Optimal snitføring

Ekstraudstyr til akku-metalrundsaven inkluderer blandt andet et LED-lys, der sikrer optimal snitføring. Derudover findes uendelige justeringer af snitdybden, et ergonomisk greb og en krog, der kan bruges til hurtig og sikker ophængning af saven på stiger, stilladser eller arbejdsbænke.

Bosch' "Flexible Power System" betyder, at batterierne kan bruges på tværs af akku-maskiner og ladere inden for samme voltklasse. Ifølge Bosch kan ingen andre producenter tilbyde en så komplet kompatibilitet i denne form.

For brugerne betyder det, at de i princippet kan gennemføre en bred vifte af opgaver med kun ét batteri. 18 V-sortimentet består p.t. af 40 maskiner og batterier med 2,0 Ah, 3,0 Ah, 4,0 Ah, 5,0 Ah og 6,0 Ah.