Abonnementsartikel

Havetraktorerne fra østrigske Viking er med helt i front når det gælder egenskaber som designg og effektivitet. Specielt programmets topmodel i T6-serien har detaljer ud over det sædvanlige: Den to-cylindrede B&S 8230 4-taktsmotor på 125 cc gør sammen med den brede klippebredde på 125 centimeter MT 6127 ZL velegnet til store græsarealer på op til 10.000 kvadratmeter.

Men det er ikke kun effektiviteten og komforten i det affjedrede, justerbare og ergonomisk gennemtænkte førersæde, der gør arbejdet med MT 6127 ZL til en fornøjelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det, der især gør arbejdet med Vikings T-serie havetraktorer til noget specielt, er det geniale vendegear, der betjenes med en arm på ratstammen. Et vip og traktoren ændrer retning fra fremad til bak. Et nyt vip og traktoren kører fremad igen, forklarer René Gjølander, der er produktspecialist hos Stihl og Viking i Danmark.

Fartpilot i cockpittet

Topmodellen i T-serien er også udrustet med fartpilot, så brugeren hviler højre fod, når traktorens kapacitet til rigtig store græsarealer skal udnyttes fuldt ud.

- Den store MT 6127 ZL har et tydeligt LCD-display placeret i cockpittet. Displayet giver fuldt overblik over alle traktorens vigtigste funktioner: For eksempel fartpiloten, den elektromagnetiske indkobling af klippeanordningen, hvor fyldt græsopsamlingstanken er, batteritilstanden og maskinens driftstimer, forklarer René Gjølander, der også er imponeret over traktorens solide konstruktion og strømlinede design.

- Det er efter min opfattelse fuldt fortjent, at MT 6127 ZL har fået den eftertragtede tyske designpris "reddot award", siger han.

Tekniske specifikationer:

MT 6127 ZL

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anbf. plæneareal: Op til 10.000 m2

Klippebredde: 125 cm

Klippehøjde: 3,0 til 11,0 cm

Opsamlingskurv: Ja, 350 liter

Bioklipmulighed: Ja

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motortype: B&S Serie 8230 OHV

Motoreffekt: 19,3 hk / 14,2 kW

Vægt: 268 kg