Abonnementsartikel

To hopper har givet overskrifter i såvel den danske som den internationale hestepresse i år. Der er tale om to Dansk Varmblod-medaljehopper, som er helsøstre efter Fassbinder/Blue Hors Romanov og kommet til verden igennem embryo-transfer. Den røde hedder Fiontina og den brune Fiontini, og de to hopper er blandt de otte, der repræsenterer Danmark ved FEI/WBFSH Verdensmesterskabet for unge dressurheste i den tyske by Verden.

Fiontina og Fiontini er ikke tvillinger, men helsøstre fra to forskellige drægtigheder og født med 2,5 måneders mellemrum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved Blue Hors Unghestechampionat under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i marts 2015 havde den regerende World Cup, europa-, verdens- og olympiske mester Charlotte Dujardin, påtaget sig opgaven at testride alle 32 finalister. Hun forelskede sig fuldstændigt i Fiontina og Fiontini og gav dem begge 10 for kapacitet.

- Jeg ville give hende 11, eller 100 hvis jeg kunne, sagde Charlotte Dujardin om Fiontini, som hun også belønnede med et 10-tal for ridelighed.

Fiontini vandt foran sin helsøster Fiontina, som blev nummer to i Unghestechampionatet. Fem måneder forinden havde Fiontina vundet DRF's Dressurchampionat for 4-års heste i Odense.

De bemærkelsesværdige hopper er avlet af Hanne Lund og Henrik Hansen, som også har avlet den danske 6-års repræsentant ved UVM i år, Zardetto.