Abonnementsartikel

Fra den 5. - 9. august dannede den tyske by Verden rammerne om avlsforbundenes VM for unge dressurheste. Det danske avlsforbund Dansk Varmblod har i årenes løb høstet flotte resultater ved mesterskaberne, og i år var ingen undtagelse - snarere tværtimod. I mesterskabet for femårsheste vandt de to danske hopper og helsøstre Fiontina og Fiontini henholdsvis sølv og guld, og i mesterskabet for seksårsheste genvandt avlshingsten Sezuan mesterskabet.

Fantastiske søstre

I finale for de femårige heste var de to hopper Fiontina og Fiontini efter den danskavlede hingst Fassbinder, og begge opdrættet af Hanne Lund og Henrik Hansen fra Solrød, fuldstændig uovervindelige.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fiontini blev redet til sejr af spanske Severo Jurado, mens guldmedaljehoppen Fiontina høstede sølvet med Andreas Helgstrand i sadlen.

Med til historien hører også, at de to hopper er helsøstre, og er resultatet af embryotransfer og født af hver sin rugemor.

To 10-taller

I mesterskabet for seksårsheste var der på forhånd store forventninger til Dansk Vamblods-hingsten Sezuan, der i 2014 vandt VM for femårsheste. Og de forventnigner levede hingsten til fulde op til. Med sin tyske rytter Dorothee Schneider fik hingsten blandt andet et 10-tal for sin galop og det samlede indtryk. Sezuan opnåede ialt 9,72 points, efter vinderridtet fortalte Dorothee Schneider blandt andet, at hun var meget taknemmlig for den store støtte hun fik fra det danske publikum under mesterskabet.