Abonnementsartikel

Der udstilles for første gang en Frederiksborghest ved det historiske dyrskue på Dansk Landsbrugsmuseum, som afholdes søndag den 16. august.

Frederiksborghesten er Danmarks ældste hesterace og er stambogsført helt tilbage fra 1690.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Livet på Landet" er et stort arrangement, og der vil være noget for hele familien - lige fra børnenes halmrutsjebane til den sjove madskole med Hüttemeiers grundteknikker til de gamle traktormotorer, der bliver vist frem og repareret.

Høsten

Hestetrukne selvbindere og tærskeværker hører måske nok en anden tid til, men når Dansk Landbrugsmuseum holder høstarrangement bliver disse maskiner fundet frem. Og mange af dem kan opleves i fuld funktion, når der høstes på marken.

Det er Motor og Traktorklubben Jylland og Østjysk Køreselskab, der i samarbejde med museets mange frivillige karle sikrer, at høsten kommer i hus. Så om man er til maskinelle eller levende hestekræfter, så er der masser af skønne høstoplevelser for hele familien.

De gamle danske husdyr, som kvæg, heste, får, geder samt fjerkræ, har siden det første dyrskue i Randers i 1810 været fremvist og bedømt mange gange.

Heldigvis er der stadig fire historiske dyrskuer i Jylland og Dansk Landbrugsmuseum afholder hvert år det ene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traditionen tro vil museets mange laug også være at finde på pladsen, klar til at fortælle om deres arbejde og produkter. Der er rig mulighed for at gøre en god handel i torveboderne eller i markedsteltet, hvor man finder Nordisk Bryghus, Favnen Fuld og Holmengård Gårdbageri.

For børnene er der også masse af sjove aktiviteter. Opgavejagten "I Bondens Fodspor" sender dem og deres familier rundt til en masse spændende stop, hvor de blandt andet kan opleve mejeristerne lave smør og ost, biavlerne slynge honning og smedene lave hestesko. De vil endda kunne opleve en traktor, der trækker en malkemaskine, og de vil selv kunne prøve at malke.