Abonnementsartikel

Arkitekt og byggeentusiast Povl Petersen har udviklet appen Byggevarepriser, fordi han selv har oplevet, hvor store prisforskelle, der kan være på materialer og værktøj i byggemarkederne.

- Der hersker stort set kaos, og byggemarkederne kan kræve, hvad de vil for deres varer, for ingen kan gennemskue prisstrukturerne. Og det synes jeg ikke er okay, da det er med til at fordyre vores byggeri, siger Povl Petersen til Bolius.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Appen er baseret på en database med priser og oplysninger fra en række byggemarkeder og forhandlere af byggematerialer på nettet. Af de store byggemarkeder er det kun Stark og Bauhaus, der ikke har ønsket at bidrage med oplysninger til Byggevareprisers database.

Appen er p.t. gratis, men i fremtiden skal det koste 25 kroner at bruge den.

Finder byggematerialer

Bolius' fagekspert Jeanette Standly Mikkelsen har testen appen i sit lokale byggemarked.

- Det er en meget sjov, lille app, som kan finde stort set alle almindelige byggematerialer, men ikke værktøj i samme omfang, og det er problematisk, at det skal koste penge at få detaljerne, for på den måde mister du en del af det beløb, du ville kunne spare på varen. Oveni det kommer den tid, du skal bruge på at køre over til et andet byggemarked samt udgifter til benzin og afskrivninger på bilen. Facit er, at udgifterne sandsynligvis ikke kan opveje de små besparelser, man kan finde, fastslår fageksperten.

Udvikleren Povl Petersen siger i den forbindelse, at flere byggemarkeder lover prisgaranti, og at appen kan bruges som forhandlingsværktøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Du får kun rabatten, hvis du selv opdager den. Du kan scanne en vare og se, om der er noget at spare. Dernæst kan du gå op til kassen og sige, at du har fundet den pågældende vare billigere. Hvis det stemmer, får du din vare til nedsat pris, forklarer Povl Petersen og oplyser, at appen løbende vil blive udviklet i overensstemmelse med den feedback, han får fra brugerne.