Abonnementsartikel

Hos A. Jørgensen har man arbejdet på højtryk med udviklingen af en ny type gødningsspreder til præcisionsgødskning i juletræer, og resultatet bliver præsenteret på Langesømessen.

Anders Jørgensen fra A. Jørgensen forklarer, at gødningssprederen er traktormonteret i trepunktsophæng, hvilket giver den et lavt tyngdepunkt. Samtidig har gødningssprederen et spredesystem, der ifølge Anders Jørgensen er banebrydende indenfor juletræer. Spredesystemet sikrer præcis og ensartet gødningsplacering, og systemet samt tilhørende computer er udviklet af den anerkendte maskinfabrik Bogballe og er opbygget med spredetallerkener, der i forvejen er den mest kendte teknologi indenfor landbruget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Spredetallerkenerne er sammen med to magasiner hævet 2,5 meter over jordhøjde, hvorved der sikres en ensartet spredning over træhøjde. Den kørselsafhængige dosering uddeles i en dobbeltoverlappende spredning, uden at der gødes i køresporet.

I modsætning til de kendte luftsåmaskiner er den nye gødningsspreder fra A. Jørgensen ikke følsom overfor vind, og Anders Jørgensen forklarer, at præcisionen af gødningsplaceringen ligeledes er et markant fremskridt. Desuden udmærker maskinen sig ifølge Anders Jørgensen også med sin store spredekapacitet, helt op til 2800 kg tankkapacitet og kran til storsækkeløft.