Abonnementsartikel

I år er det 12. gang, Sønderup Maskinhandel A/S udstiller på Have & Landskab. Traditionen tro fremvises de stærkeste mærker og modeller - og de nyeste af slagsen er naturligvis også på plads.

Deriblandt finder man den seneste model i programmet af Ma.Tra, nemlig Ma.Tra 350, som er storebror til Ma.Tra 300 - som Sønderup har haft i stalden siden 2004. Sønderup Maskinhandel fortæller i en pressemeddelelse, at den nye model yder 44 hestekræfter, dens klippebredden er på 155 centimeter, og så har den opsamler og højtip.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den klipper fantastisk, og vi glæder os til at vise den frem på Have & Landskab, siger Ole Hosbond, der er ejer af Sønderup Maskinhandel A/S.

Hydrostatisk fremdrift

Sønderup Maskinhandel er også synonym med Ferrari - altså traktorerne. Også på den front er der nyt med på standen i form af modellen Ferrari 560 HY W/S Powersafe. Der er tale om en tohjulet traktor, som er meget alsidig i kraft af sin trinløse hydrostatiske fremdrift. Det bevirker ifølge importøren, at man hurtigt kan tilpasse hastigheden samt skifte fra frem til bak.

Det oplyses, at den er lavet til at klippe græs i alperne - men at den også er meget anvendelig med eksempelvis stenrive og andre brede redskaber. Og arbejdet med disse brede redskaber er i øvrigt gjort nemmere ved hjælp af et særligt styresystem, hvor man drejer ved trykke på et greb på styret. Det gør den mindre fysisk belastende at arbejde med.

Ud over de to nævnte nyheder fortæller Sønderup Maskinhandel også, at de nu som noget nyt har hydrauliske redskaber fra Muratori. Det omfatter et helt program af fræsere, stennedlægningsfræsere og slagleklippere, der kan tilpasses en lang række maskiner.