Abonnementsartikel

Paris går for at være byernes by - altså en by, man simpelthen må besøge. Beliggenheden ved Seinen, de smukke bygninger og den særlige parisiske stemning trækker masser af turister til.

Når man så har været en tur i Frankrigs hovedstad, kan det være passende at besøge en anden af Europas hovedstæder, som kan give Paris konkurrence. 1.000 kilometer længere østpå finder man en by, der ligesom Paris ligger smukt ved en flod, byder på stemning og smukke bygninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er Tjekkiets hovedstad Prag, som jeg for første gang besøgte i slutningen af juli i år, og som jeg ikke vil tøve med at kalde for Østeuropas svar på Paris.

Der er traditionelle, tjekkiske beværtninger og mere internatioanle caféer overalt i byen og dertil mange listige steder mellem husblokkene.

Alt i Prag holdes pænt og rent - selv om natten er rengøringsfolk i fuldt sving. På turiststrøgene tales der engelsk, mens indbyggere længere væk sjældent taler andet end tjekkisk.

Priserne er i modsætning til Paris meget tiltrækkende. Det er svært at komme af med mere end 100 kroner for et godt måltid med drikkevarer.

Nøjes man med et glas øl, koster det sjældent mere end 10 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seværdigheder er der nok af. Broerne, kirkerne og Prags slot er blandt de traditionelle udflugtsmål, og det er nemt og billigt at komme rundt med de offentlige transportmidler. Der er både metro, sporvogne og busser af høj standard, og tingene kører til tiden, så har man et par dage i overskud, kan en sviptur til Prag bestemt anbefales.