Abonnementsartikel

Ikast-virksomheden Klimadan A/S sender nu den næste generation af højkapacitets-varmepumper på markedet, Thermia Mega XL, som med en årsvirkningsgrad på 5.3 hører til markedets bedste med hensyn til effektivitet, ydeevne og fleksibilitet.

Thermia Mega XL er primært rettet mod landbruget og er en fleksibel frekvensstyret varmepumpe, som leverer mellem 21 og 84 kW, men kan sammenkoblet i kaskade levere helt op til 1.344 kW. Med fremløbstemperaturer helt op til 65 grader C er Mega XL optimal til anvendelse i f.eks. gyllekølingsanlæg eller i eksisterende stalde, hvor der anvendes olie eller gas til opvarmningsformål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Besparelser og støtte

Ved at skifte oliefyret ud med en varmepumpe er der ifølge Klimadan A/S helt op til 70 procent at spare på varmeregningen samtidig med, at der kan opnås op til 65 procent i støtte til konverteringen via VE til procespuljen.

- At varmepumper ikke kan levere en tilstrækkelig høj fremløbstemperatur til varmesystemer i stalde vil med den nye Thermia MEGA XL være noget, der hører fortiden til, ligesom du med en enkelt varmepumpe kan fremtidssikre din løsning, så den er skalerbar til eventuelle udvidelser, siger Niels Nørgaard, markedsansvarlig for landbrug i Klimadan.

Frekvensstyringen, som konstant regulerer varmepumpens ydelse til det aktuelle behov, gør det muligt at lave løsninger, som ikke behøver suppleringskilder eller store akkumuleringstanke - det giver lavere installationsomkostninger og er samtidig pladsbesparende. Overvågning og support sker via en indbygget webserver eller en app til mobilen.

Senere på året vil Klimadan lancere Mega L, som har samme opbygning som Mega XL blot med den forskel, at den leverer 14-54 kW.

Klimadan har i mere end 35 år leveret effektive varmepumper til både private og erhvervslivet. Flere end 7.000 leverede løsninger er det blevet til siden start.